Ndërlidhjet

Sarajevë:Filmi kroat fitues në Festivalin e Filmit


Një film kroat mbi dy emigrantë boshnjakë në SHBA ka fituar cmimin e filmit më të mirë në Festivalin e 14-të të Filmit në Sarajevë.

"Buic Riviera", i regjisorit Goran Rusinoviq është filmi që mori shpërblimin prej 25 mijë eurosh.

Filmi bën fjalë për një mysliman dhe një serb të Bosnjes, të cilët braktisin vendin gjatë luftës së Bosnjes dhe më vonë takohen në një rrugë të shkretë të Shteteve të Bashkuara.

"Buic Riviera" është zgjedhur në mesin e 10 filmave nga Austria, Bosnja, Kroacia, Hungaria, Serbia, Sllovenia dhe Turqia, të cilët garuan në Festivalin e Sarajevës,- forumit më të madh të filmit në Ballkan.

Më shumë materiale

XS
SM
MD
LG