Ndërlidhjet

OXFAM: Në Afganistan – mungesë ushqimi


Organizata humanitare OXFAM thotë se 5 milionë njerëz në Afganistan mund të ballafaqohen me mungesë ushqimi këtë dimër.

Ky grup me seli në Londër, thotë se shkaqet e kësaj gjendjeje janë, pos tjerash, thatësia, çmimet e larta të ushqimit dhe përhapja e pasigurisë.

Sipas OXFAM-it, rajoni më i goditur është Daikundi.

Sipas kësaj organizate, qeverisë së Afganistanit i duhen më tepër se 400 milionë dollarë për këtë çështje, por donatorët ndërkombëtarë kanë premtuar afro një të pestën e kësaj shume.
XS
SM
MD
LG