Ndërlidhjet

Mbyllet banka Washington Mutual


Qeveria amerikane ka mbyllur bankën Washington Mutual- duke shënuar falimentimin e bankës më të madhe amerikane.

Mbyllja e Washington Mutual- banka me madhe amerikane e kursimeve dhe e kredive me më shumë se 300 miliardë në asete, paraqet rastin e fundit në serinë e kolapsit të institucioneve financiare amerikane, që kanë trazuar tregun global.

Washington Mutual është mbyllur nga rregullatori të enjten, pasi që banka humbi miliarda dollarë për shkak të dështimit të marrëveshjeve të kredive.

Asetet e bankës Washington Mutual i janë shitur JPMorgan Chase për 1.9 miliardë dollarë.
XS
SM
MD
LG