Ndërlidhjet

Zvoglohet numri i gjitarëve në botë


Numri i gjitarëve në botë është zvogluar rreth 40%, ndërsa shumica e specieve rrezikojnë të zhduken, njoftoi Unioni Ndërkombëtar për Mbrojtjen e Natyrës.

Statistikat janë të përfshira në raportin e quajtur "Lista e Kuqe", i cili trajton biodiversitetin.

Unioni tha se grupet më të ndjeshme janë primatët dhe gjitarët e detit, përfshirë disa specieve të balenave dhe delfinëve.
XS
SM
MD
LG