Ndërlidhjet

Turqi: Fillon gjykimi i 86 personave


Fillon sot gjykimi i 86 personave të akuzuar për konspiracion dhe organizim të grusht-shtetit, që synonte rrëzimin e qeverisë turke.

86 personat përballen me akuza nga anëtarësimi në organizata terroriste në nxitjen e kryengritjes së armatosur kundër qeverisë, që ka rrënjë islamike.

Në mesin e të akuzuarve ka ish ushtarakë në pension dhe personalitete të njohura në mbrojtje të Turqisë sekulare.

Që nga ardhja në pushtet e Partisë për Drejtësi dhe Zhvillim, e cila ka rrënjë islamike, në Turqi është ashpërsuar debati mes mbështetësve të parimeve të Ataturkut dhe partisë në pushtet.
XS
SM
MD
LG