Ndërlidhjet

Rehn: Viti 2009 – fokusimi në Kosovë


Komisionari për zgjerim i Bashkimit Evropian, Olli Rehn, tha se "pikë qendrore e politikës evropiane në Ballkan gjatë vitit të ardhshëm do të jetë Kosova, ndërsa më e rëndësishmja është që atje të filloj funksionimi i misionit EULEX".

Ai këto komente i bëri gjatë vizitës njëditëshe në Varshavë të Polonisë, me ç'rast mbajti një fjalim në kuadër të nismës së Bashkimit Evropian "viti 2009 – vit i Ballkanit".

Zoti Rehn shfaqi bindjen se Serbia, në interes të forcimit të stabilitetit në rajon, do ta respektoj vendimin e Kosovës për pavarësi dhe se Kosova nga ana e vet, do të tregoj se është e përkushtuar për demokraci dhe shoqëri multietnike.

Më shumë materiale

XS
SM
MD
LG