Ndërlidhjet

Një kanadez shpallet fajtor për terrorizëm


Një gjykatë kanadeze ka shpallë fajtor një person për pjesëmarrje në një komplot që synonte një sulm mbi caqet britanike në vitin 2004.

Gjykatësi Douglas Rutherfold në Gjykatën Supreme të Ontarios shpalli se inxhineri i softuerëve Momin Khawaja ishte përfshirë në një grup terrorist dhe shpalli atë fajor për disa akuza.

Khawaja është gjykuar pa juri.

Ai akuzohej për bashkëpunim me një grup të britanikëve myslimanë me prejardhje nga Pakistani në një plan për të bombarduar ndërtesat britanike dhe linjat e gazit natyror.

Ai është deklaruar i pafajshëm ndaj të gjitha akuzave.

Më shumë materiale

XS
SM
MD
LG