Ndërlidhjet

Brukseli nuk konfirmon marrëveshjen me Serbinë


Brukseli zyrtar nuk ka komentuar deklaratën e drejtorit për Ballkanin në Komisionin Evropian Pierre Mirrel, se BE është pajtuar me kërkesat e Serbisë për të dislokuar EULEX-in në Kosovë.

Zyrtarët në Bruksel nuk kanë komentuar këtë deklaratë duke thënë se presin që Mirrel të kthehet në Bruksel për të marrë sqarime mbi bisedimet në Beograd.

Mediat kanë cituar Pierre Mirel, të ketë thënë se zyrtarët e BE-së janë pajtuar, që misioni duhet të mbështetet nga Këshilli i Sigurimit i OKB-së dhe se duhet mbetet neutral ndaj statusit të Kosovës.

Misioni i BE-së në Kosovë i koduar me emrin EULEX është disenjuar që të ndihmojë në forcimin e rendit dhe të ligjit në shtetin ri.

Më shumë materiale

XS
SM
MD
LG