Ndërlidhjet

Kabul: Drejtuesit e NATO-s me plan për krerët lokalë


Komandantët më të lartë të forcave të NATO-s dhe atyre amerikane në Afganistan kanë rekomanduar që t'u jepet më shumë pushtet udhëheqësve lokalë, përfshirë disa ish-drejtues të talibanëve.

Rekomandimi synon në uljen e shkallës së dhunës në vend.

Gjenerali David McKiernan tha se propozimi i tyre është në duart e ministrave afganë dhe po diskutohet mundësia e krijimit të një këshilli fisnor të drejtuesve lokalë, që do të mbështeten nga organizatat perëndimore që merren me projekte ndihme dhe zhvillimi.
XS
SM
MD
LG