Ndërlidhjet

Grenlanda voton pro autonomisë nga Danimarka


Shumica dërrmuese e votuesve në Grenlandë kanë votuar planin për më shumë autonomi nga Danimarka.

Komisioni Zgjedhor njoftoi se 76 për qind kanë votuar pro në referendumin jo të detyrueshëm.

Plani i bën thirrje Grenlandës të marrë kontrollin në forcat lokale policore, gjykata dhe të rojeve bregdetare, si dhe të bëjë gjuhën inuite si gjuhë zyrtare të Grenlandës.
XS
SM
MD
LG