Ndërlidhjet

Repak u dënua për krime të luftës në Bosnjë


Mirsad Repak, me prejardhje nga Bosnja, është dënuar me pesë vjet burgim për krime të luftës në vitin 1992. Ai është shpallur fajtor për burgosje arbitrare dhe dhunë kundër civilëve serbë në kampin Dretel në jug të Bosnjës, në kohën kur ai ishte pjesëtar i Forcave të Armatosura Kroate.

I dënuari Repak, prej vitit 1993, jeton në Norvegji dhe në vitin 2001 ka marrë shtetësinë norvegjeze.
XS
SM
MD
LG