Ndërlidhjet

Deklarata e të Drejtave të njeriut mbush 60 vjet


Sot shënohet 60 vjetori i Deklaratës Universale të të Drejtave të Njeriut.

Dokumenti u miratua pas Luftës së Dytë Botërore dhe përcakton konceptet kryesore të të drejteve të njeriut, të drejtën për liri shprehje, për liri informimi, për tu grumbulluar e deri tek e drejta për punë, për arsimim dhe kujdes shëndetësor.

Kreu i OKB-së Ban Ki Moon tha se Deklarata tani nevojitej po aq shumë sa në vitin 1948 kur u hartua dhe u miratua nga Asambleja e Përgjithshme në Paris.
XS
SM
MD
LG