Ndërlidhjet

Tiranë: Shqetësime për ligjin e miratuar


Shtetet e Bashkuara dhe Këshilli i Evropës kanë shprehur shqetësimet e tyre lidhur me ligjin për hapjen e dosjeve të periudhës së komunizmit. Ligji u miratua mbrëmë nga Kuvendi i Shqipërisë.

Tarry Davis, Sekretari i Përgjithshëm i Këshillit të Evropës shprehu keqardhjen që ligji ishte miratuar me shpejtësi.

Shqetësimet e ambasadës amerikane në Shqipëri lidheshin me faktin se ligji ngre "pikëpyetje serioze ligjore, qeveritare dhe kushtetuese në mesin e partnerëve ndërkombëtarë".
XS
SM
MD
LG