Ndërlidhjet

Presidenca e Irakut miratoi rezolutën për forcat e jashtme


Këshilli i Presidencës së Irakut, që përbëhet nga presidenti Jalal Talabani dhe dy zëvendësit e tij, sot e ka ratifikuar rezolutën e Parlamentit të Irakut, që lejon mbetjen e trupave të jashtme në Irak, pas skadimit të mandatit të OKB-së, në fund të këtij viti.

Ushtarët nga Britania, Australia, Rumania, Estonia dhe NATO-ja, ishin në pritje të këtij dokumenti për legalizimin e pranisë së tyre gjatë vitit 2009.

Kjo rezolutë nuk përfshinë forcat e Shteteve të Bashkuara, pasi Uashingtoni tashmë e ka nënshkruar Marrëveshjen për Statusin e Forcave me Irakun.
XS
SM
MD
LG