Ndërlidhjet

NATO alarmohet për shkrirjen e Arktikut


Liderët e NATO-s dhe zyrtarë ligjorë janë mbledhur në Islandë për të diskutuar rrezikun e shkrirjes së Arktikut.

Në takim do të marrë pjesë edhe sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, jap de Hop Scheffer.

Disa shkenctarë kanë parashikuar se ujërat e Arkitkut do të mbesin pa akull deri në 2013.

Një proces i tillë po ndodh disa dekada me herët se sa është menduar.
XS
SM
MD
LG