Ndërlidhjet

Bosnje: Dëmshpërblehen xhamitë e shkatërruara


Gjykata Themelore në Banja Llukë ka vendosur që Republika Serbe e Bosnjës dhe qyteti i Banja Llukës duhet t'i paguajnë Bashkësisë Islame 42 milionë dollarë si dëmshpërblim për shkatërrimin e 16 xhamive në rajonin e Banja Llukës gjatë luftës.

Aktakuzën për shkatërrimin e 16 objekteve të kultit islam gjatë luftës së viteve 1992-1995, Bashkësia Islame e Bosnjë Hercegovinës e ka ngritur në vitin 2000.
XS
SM
MD
LG