Ndërlidhjet

Guardian: Kriza rrezikon zgjërimin e BE-së


Kriza finansiare globale gjithnjë e më shumë po i zvoglon shpresat për zgjërimin e Bashkimit Evropian, dhe e vë në pikëpyetje vizionin për Evropën e bashkuar, shkruan e përditshmja britanike "Guardian".

Sipas gazetës, mungesa e vendosmërisë së BE-së për t'u ndihmuar vendeve të Evropës Lindore që të përballen me krizën finansiare, e vë në pikëpyetje ardhmërinë e politikës së zgjërimit.

Vendet e pasura perëndimore, të prira nga Gjermania, druajnë se jostabiliteti në lindje të kontinentit mund t'u shkaktojë dëme ekonomive të tyre që tashmë janë përfshirë nga kriza, pohon "Guardian".
XS
SM
MD
LG