Ndërlidhjet

Banka Botërore parashikon vit të vështirë


Banka Botërore parashikon që ekonomia globale këtë vit do të shënojë rënie për herë të parë që nga mbarimi i Luftës së Dytë Botërore, ndërsa tregëtia do të bie në nivelin më të ulët në 80 vjetët e fundit.
Banka Botërore ka kumtuar se vendet e varfëra dhe ato në zhvillim do të kenë disa miliarada dollarë deficit për shkak të krizës ekonomike.
Grupi prej 129 vendeve këtë vit do të shënojë një deficit prej 270 deri 700 miliardë dollarë, thotë Banka Botërore dhe njëherit ua tërheq vërejtjen institucioneve finaciare ndërkombëtare se nuk do të mund ta mbulojnë këtë deficit.
XS
SM
MD
LG