Ndërlidhjet

Deri me 2012, bota do të ketë 7 miliardë njerëz


Popullata botërore do të arrijë në vitin 2012 shtatë miliardë njerëz, ndërsa në vitin 2050 popullata botërore do të arrijë në nëntë miliardë. Numri i banorëve do të shtohet më së shumti në vendet në zhvillim në Azi dhe në Afrikë, kanë bërë të ditur Kombet e Bashkuara.
Drejtoresha e seksionit të KB për popullatë, Hanija Zllotnik, ka deklaruar se nuk ka dallime të mëdha midis këtyre parashikimeve dhe vlerësimeve të organizatës botërore nga viti 2006.
XS
SM
MD
LG