Ndërlidhjet

Hagë: Dënimi i Krajishnik zvoglohet për 7 vjet


Tribunali i Hagës për Krime Lufte e dënoi me 20 vjet burg Momçillo Krajishnik, ish kryetarin e Parlamentit serb të Bosnjës.

Dënimi i sotëm është 7 vjet më i ulët se dënimi që iu shqiptua në vitin 2006, me të cilin Krajishnik u dënua për orkestrimin e fushatave për spastrimin etnik, që shkaktuan vdekjen e mijëra civilëve myslimanë dhe kroatë në Bosnje, në periudhën 1992-1995.
XS
SM
MD
LG