Ndërlidhjet

Sofje:Maqedonia në NATO kur t'i zgjidhë kontestet


Bullgaria do të mbështesë hyrjen e Maqedonisë në NATO kur Maqedonia t'i zgjidhë "të gjitha kontestet me fqinjët", ka thënë zv/kryeministri bullgar Ivaylo Kalfin, në takimin e ambasadorëve të NATO-s në Sofje.

Agjencitë e lajmeve citojnë zyrtarin e lartë të ketë thënë se Bullgaria është e përkushtuar ndaj politikës së "dyerve të hapura", dhe përfshirjes së vendeve të Ballkanit Perëndimor në NATO.

"Vendi ynë ka luajtur rol aktiv në planin aksional për pranimin e Shqipërisë dhe Kroacisë në NATO, si dhe të Maqedonisë, kur ajo t'i zgjidhë të gjitha kontestet me vendet fqinj", ka thënë Kalfin në takimin.
XS
SM
MD
LG