Ndërlidhjet

Ahmadinejad: Saberit t'i mundësohet mbrojtja


Presidenti iranian, Mahmud Ahmadinexhad, ka kërkuar nga gjyqësia e vendit që t'ia mundësojë gazetares Roksana Saberi të drejtën ligjore për mbrojtje, pas dënimit të shqiptuar për spiunazh.

Në letrën dërguar prokurorit të rastit Saberi, thuhet se "duhet pasur kujdes që të zbatohen të gjitha veprimet ligjore në lidhje me gazetaren dhe ato të zhvillohen sipas drejtësisë, në mënyrë që të mos shkelen të drejtat e saj".

Letra e presidentit Ahmadinexhad është mirëpritur nga avokati i gazetarës së dënuar, Roksana Saberi.
XS
SM
MD
LG