Ndërlidhjet

Barak: Netanjahu mund të mbështet shtetin palestinez


Ministri i Mbrojtjes së Izraelit Ehud Barak ka sugjeruar se kryeministri Benjamin Netanjahu mund të jetë i gatshëm të mbështesë procesin paqësor që do të çonte te shteti i pavarur palestinez. Këto komenet Ehud Barak i ka bërë pas takimit të tij të parë me presidentin amerikan Barak Obama në Uashington. Ai i ka deklaruar se marrëveshja ndërmjet Izraelit dhe palestinezëve mund të arrihet brenda tri vitesh.
Netanjahu deri më tash ka kundërshtuar zgjidhjen me dy shtete që nënkupton krijimin e shtetit të pavarur palestinez.
XS
SM
MD
LG