Ndërlidhjet

Teheran: Samit kundër drogës, ekstremizmit


Presidentët e Iranit, Afganistanit dhe të Pakistanit e deklaruan sot përkushtimin e tyre për të luftuar ekstremizmin dhe trafikimine drogës.

Presidentët Mahmud Ahmadinexhad, Hamid Karzai dhe Asif Ali Zardari nënshkruan sot në Teheran një dokument, sipas të cilit, ata do të punojnë për sigurinë në rajon.

Afganistani është burimi i 90% të opiumit në botë.

Pjesa më e madhe e opiumit shndërrohet në heroinë dhe pastaj trafikohet përmes Pakistanit dhe Iranit.

Afganistani dhe Pakistani gjithashtu përballen me kryengritje islamiste.
XS
SM
MD
LG