Ndërlidhjet

Afganistan: Talibanët duan bojkotimin elektoral


Talibanët u kanë kërkuar afganëve të bojkotojnë zgjedhjet presidenciale të 20 gushtit në Afganistan, dhe në vend të kësaj, të kapin armët për xhihad, apo luftën e shenjtë “për të liruar shtetin e pushtuar”.

Talibanët urdhëruan luftëtarët e vet që të bllokojnë të gjitha rrugët në mbrëmjen para mbajtjes së zgjedhjeve dhe të qëllojnë “qendrat e armiqëve” për t’i penguar votuesit që të hedhin votën.

Më shumë se 90 mijë trupa ndërkombëtare janë të vendosura në Afganistan, ndërsa me mijëra trupa amerikane, britanike, kanadeze dhe afgane kanë marrë pjesë në operacionet e fundit për krijimin e një ambienti më të sigurtë për mbajtjen e zgjedhjeve.
XS
SM
MD
LG