Ndërlidhjet

Rusi: Vdekshmëria më e lartë se lindjet


Popullsia aktuale e Rusisë është 142 milionë banorë. Sipas burimeve zyrtare Rusia ka numër më të lartë vdekjesh se sa lindjesh për 1000 banorë.

Qeveria ruse po shikon mundësitë për të zvogëluar shkallën e vdekshmërisë në vend. Vdekshmëria e lartë dhe plakja e popullsisë janë dy nga problemet më të rënda me të cilat përballet Rusia.
XS
SM
MD
LG