Ndërlidhjet

H1N1, më i fuqishëm se gripi sezonal


Nëse virusi H1N1, i njohur si gripi i derrave takohet me viruse të tjera të gripit nuk përzihet, por është ai që prek masivisht.

Rezultati i dalë nga studimi i Universitetit të Merilendit duuket se ka lënë mënjëanë drojën më të madhe të mjekëve e shkencëtarëve në rast të mutacionit të virusit në bashkëpunim me viruset e zakonshme të gripit.

Megjithatë, studimi në fjalë ka ngritur shqetësimin se virusi H1N1 do të jetës mbizotërues këtë vit dhe mund të jetë lehtësisht i transmetueshëm.

Të dhënat e studimit nga Universiteti i Merlindit në SHBA nxjerrin në pah nevojën e vaksinimit si kundër gripit të zakonshëm edhe kundër atij të derave. Vaksina kundër H1N1 mendohet se do të jetë në treg në mes të tetorit.
XS
SM
MD
LG