Ndërlidhjet

Bazat ushtarake ruse në Abkazi, Osetinë e JugutRusia ka nënshkruar sot marrëveshje me Abhazinë dhe Osetinë e Jugut, të cilat i lejojnë Moskës që t’i mbajë bazat ushtarake ruse në dy rajonet separatiste të Gjeorgjisë.

Marrëveshja, e cila do të jetë në fuqi 49 vjet, i lejon Rusisë që të stacionojë nga 1.700 trupa në këto dy rajone.

Baza ushtarake ruse në Abhazi do të vendoset në Gaudata, ndërsa në Osetinë e Jugut në Ckinvali.
XS
SM
MD
LG