Ndërlidhjet

Jushçenko: NATO-ja garanci për sovranitetin


Presidenti Viktor Jushçenko po promovon anëtarësimin e mundshëm të Ukrainës në NATO gjatë vizitës së tij në Nju Jork.

Jushçenko e cilësoi anëtarësimin e vendit të tij në NATO si një garanci për pavarësinë e shtetit përballë ndërhyrjeve nga Rusia fqinje.

Presidenti ukrainas theksoi se vendi i tij nga viti 1917 deri në vitin 1991 ka shpallur gjashtë herë pavarësinë dhe e ka humbur pesë herë. Ky tregues është një ilustrim i arsyeve të Kjevit për tu anëtarësuar në Aleancë, theksoi Jushçenko.

Më shumë materiale

XS
SM
MD
LG