Ndërlidhjet

Rasti i Enciklopedisë në raportin e KE?Zyrtari i Komisionit Evropian, përgjegjës për zgjerim Dirk Lange, ka deklaruar se në raportin e ri të Komisionit Evropian për Maqedoninë, mund të futen edhe kundërthëniet për Enciklopedinë e Maqedonisë, nga e cila u fyen shqiptarët.

“I konsiderojmë të gjitha elementet që kanë ndodhur deri më tani. Raporti mbyllet më 15 shtator, por ndërsa ka gjëra të rëndëishme, ne do t’i marrim ato parasysh”, i ka thënë Lange televizionit A1 të Shkupit.

Subjektet politike shqiptare, intelektualët, shoqëria civile kanë reaguar pas botimit të Enciklopedisë, e cila sipas tyre shtrembëron historinë dhe i fyen shqiptarët.
XS
SM
MD
LG