Ndërlidhjet

Papa Benedikti XVI u largua nga PragaPapa Benedikti XVI e ka përfunduar vizitën tre ditore në Republikën e Çekisë dhe sot pasdite u largua nga Praga për në Romë.

Papa e vizitoi Çekinë pak para 20 vjetorit të “Revolucionit të Kadiftë”, grushtshtetit paqësor, i cili e hoqi sundimin komunist në Çekosllovaki në vitin 1989.

Papa e përshëndeti rënien e komunizmit në Evropën Lindore të shtunën sapo mbërriti në Pragë në vizitën e tij të dytë në Evropën Lindore.

Gjatë vizitës në Çeki, Papa Benedikti XVI mbajti dy mesha në vende të hapura, njërën në Brno dhe tjetrën në Stara Boleslav afër Pragës.
XS
SM
MD
LG