Ndërlidhjet

Rumani: Mijëra punëtorë në grevë


Raportohet se afro 800 mijë mësues, punëtorë mjekësorë dhe punonjës të tjerë publikë, e kanë filluar sot një grevë, me të cilën kërkohet që qeveria të zhvolloj negociata të reja për ligjin për pagesat.

Këtë masë të re, qeveria e ka paraqitur për t’i shkurtuar shpenzimet, pas marrëveshjes me Fondin Monetar Ndërkombëtar, që i ka dhënë hua Rumanisë 17 miliardë dollarë.
XS
SM
MD
LG