Ndërlidhjet

Herta Myller fitoi çmimin Nobel për letërsi


Shkrimtarja gjermane, Herta Myller e ka fituar çmimin Nobel për letërsi për vitin 2009.

Shplljen e fituesit në Stokholm e bëri Peter Englund nga Akademia Suedeze:

- Çmimi Nobel për letërsi për vitin 2009 i jepet shkrimtares gjermane, Herta Myller, e cila me përqendrimin poetik dhe sinqeritetin e prozës, i përshkruan pamjet e të shpronësuarve, tha Peter Englund.

Shkrimtarja Myller është e lindur në vitin 1953.

Në arsyetimin e dhënies së çmimit Nobel, pos tjerash, shkruan se librat e saj paraqesin “detaje të jetës së përditshme në një diktaturë stagnuese”.

Më shumë materiale

XS
SM
MD
LG