Ndërlidhjet

KB: Në Irak 100 mijë të goditur nga thatësiratKombet e Bashkuara thanë se më shumë se 100 mijë njerëz në Irakun verior i kanë braktisur shtëpitë e tyre që nga viti 2005 për shkak të mungesës së ujit, pas thatësirave dhe shfrytëzimit të pakontrolluar të ujërave nëntokësorë të shkaktuar nga kollapsi i një sistemi të lashtë të ujitjes.

Sistemi i njohur me emrin karez, ishte ndërtuar në Persinë e lashtë dhe u mundësonte irakianëve furnizimin me ujë të pijshëm dhe ujitjen e tokave bujqësore.

Vetëm një sistem i tillë është në gjendje që të sigurojë ujë për afro 9 mijë njerëz dhe 200 hektarë tokë bujqësore.
XS
SM
MD
LG