Ndërlidhjet

Shkencëtarët e panë një shpërthim nga lashtësiaAstronomët kanë parë shpërthimin më të vjetër deri më sot, që ka ndodhur 13 miliardë vjet më parë, pak pas lindjes së universit.

Astronomët gjurmuan rrezet gama të shpërthimit të quajtur GRB 090423 për ta parë dritën nga ylli masiv që u shua 630 milionë vjet pas Shpërthimit të Madh, i cili e paraqet lindjen e universit, shkruan revista shkencore “Natyra”.

Vdekja e yllit ka qenë mjaft e ndritshme për t’i ndriçuar madje edhe galaksitë, dhe do t’u ndihmojë shkencëtarëve të kuptojnë se çfarë ka ndodhur në ditët e para të universit.
XS
SM
MD
LG