Ndërlidhjet

BB: Ekonomia e Rusisë do tkurret 9% në 2009Banka Botërore tha se ekonomia e Rusisë do të tkurret për 8.7 % në vitin 2009, përkundër çmimeve të larta të naftës.

Parashikim i i mëhershëm ishte 7.9 %.

Në raportin e fundit ekonomik për Rusinë, Banka Botërore parashikoi një rimëkëmbje modeste ekonomike prej 3.2 % në vitin 2010.

Por banka tha se pamja mbetet e paqartë sepse një pjesë e madhe e sektorit joeksportue të Rusisë vazhdon “të vuajë nga rënia e kërkesave të konsumatorëve dhe aftësia e kufizuar e kreditimit”.
XS
SM
MD
LG