Ndërlidhjet

SHBA e paralajmerojne Korene Veriore
Shtepia e Bardhe e ka paralajmeruar Korene Veriore kunder cfaredo pershkallezimi te armiqesive pas konfliktit te luftanijeve te Korese Jugore dhe Korese Veriore ne kufirin e kontestuar ne Detin e Verdhe.

"Do t'a porositja Korese Veriore se ne shpresojme qe nuk do te kete aksione tjera ne Detin e Verdhe, te cilat mund te shihen si pershkallezim i perplasjes", deklaroi zedhenesi i Shtepise se Bardhe, Robert Gibs.

Korea Jugore e akuzon fqiun verior se qellimisht i shkakton konfliktet detare per t'i shtuar tensionet dhe per t'a rritur rendesin e saj ne negociatatat berthamore.

Sekretari i pergjithshem i Kombeve te Bashkuara, Ban Ki Mun, sot u beri thirrje dy Koreve qe me dialog t'i zgjidhin mosmarreveshjet e ndersjella.


XS
SM
MD
LG