Ndërlidhjet

Çekët festojnë 20 vjetorin e rënies së komunizmit


Çekët dhe sllovakët në formë modeste po kremtojnë 20 vjetorin e revolucionit të kadifenjtë, përkatësisht rënien e komunizmit.
Autoritetet e qytetit kanë vendosur që banorët e Pragës, t’i përkujtojnë dhe t’u mundësojnë, që sërish për pak çaste të përjetojnë jetën e përditshme në socializëm, duke organizuar “vrapin për mallrat deficitare” dhe “pritjen në rendet e gjata”.
Çekët krenohen me faktin që regjimin komunist e kishin përmbysur me “butësi” dhe me dozë humori, sa që “revolucioni i kadifenjtë” u bë shembull për disa revolucione të mëvonshme.
XS
SM
MD
LG