Ndërlidhjet

Serbi: U hap baza më e madhe ushtarake


Baza më e madhe ushtarake në Serbi, që gjendet afër Bujanovcit, është hapur sot.

Baza “Jug” është ndërtuar në 33 hektarë dhe në të ndodhen 66 objekte, ndërsa mund të vendosen afro 1 mijë ushtarë profesionistë.

Presidenti BorisTadiq, që mori pjesë në hapje, tha se Serbia i ka dy qëllime kryesore strategjike: hyrjen në Bashkimin Evropian dhe ruajtjen e integritetit territorial dhe të sovranitetit në Kosovë.

Ai theksoi se Serbia kurrë nuk do të tërhiqet nga këto dy qëllime.

Liderë shqiptarë të Luginës së Preshevës thonë se shtimi i pranisë ushtarake në këtë rajon, paraqet “militarizim” dhe “okupim”.
XS
SM
MD
LG