Ndërlidhjet

Nesër hyn në fuqi Traktati i LisbonësTraktati i Lisbonës i cili nesër hyn në fuqi, parasheh reformimin e institucioneve evropiane, përfshirë instalimin e funksionit të presidentit dhe shefit të diplomacisë së BE-së, por mundëson edhe zgjërim të mëtejmë të unionit.

Çekia ishte vendi i fundit, i cili në 3 nëntor e ratifikoi Traktatin e Lisbonës.

Në të ardhmen, në Këshillin e BE-së vendimet do të meren me shumicë, parlamenti fiton peshë më të madhe ligjvënëse, ndërsa BE-ja do të ketë presidentin dhe ministren e jashtme.XS
SM
MD
LG