Ndërlidhjet

Marrëveshja e Dejtonit - 14 vjet


Nga nënshkrimi i marrëveshjes
Katërmbëdhjetë vjet më parë, përpjekjet diplomatike dhe ushtarake të Shteteve të Bashkuara, i dhanë fund gjakderdhjes në Bosnjë, me arritjen e Marrëveshjes së Daytonit. Kjo marrëveshje mund ta ketë ndalur luftën e përgjakshme, por paqja në Bosnjë vazhdon të jetë e brishtë. Marrëveshja është arritur me diplomacinë e të dërguarit amerikan, Riçard Holbruk dhe është nënshkruar më 14 dhjetor 1995.
XS
SM
MD
LG