Ndërlidhjet

Kina ndërton urën më të gjatë në botëKina ka filluar ndërtimin e urës më të gjatë në botë. Ura do të lidhë Hongkongun Makaun dhe pjesën kontinentale të Kinës. Ura ka formën e shkronjës Y.

Ura, që kushton 10.7 miliardë dollarë, do të përfundojë në vitin 2015. Ura është mbi 50km e gjatë, nga të cilat 35km janë mbi det.

Makinat do të mund të udhëtojnë me një shpejtësi prej 100 km/orë në urën që do të ketë gjashtë korsi.
XS
SM
MD
LG