Ndërlidhjet

Vatikan: Propozohet beatifikimi i Papa Gjon Palit II dhe Papa Piut XII


Papa Benedikti XVI ka lëshuar vendime me të cilët dy paraardhësit e tij i afrohen beatifikimit – Papa Gjon Pali II dhe Papa Piu XII. Me këtë vendim të Papa Benediktit XVI haper rruga për beatifikim, që është hapi i parë drejtë shenjtërimit të tyre.

Vendimi i Papa Benediktit për beatifikikimin e Papa Gjon Palit II ishte e pritur, ndërsa disa grupe ebreite kanë kontestuar beatifikimin e Papa Piut XII, për të cilin thonë se nuk ka bërë sa duhet për shpëtimin e ebreitëve gjatë Luftës së Dytë Botërore.
Vatikani pohon se Papa Piu XII kishte shfrytëzuar diplomacinë e heshtur për të shpëtuar eberitët.
XS
SM
MD
LG