Ndërlidhjet

Rivarrosen mbetjet e astronomit Nikolla KopernikMbetjet e astronomit të njohur nga epoka e renesansës Nikolla Kopernik, të cilat arkeologët i zbuluan në vitin 2005 në Poloninë verilindore, do të rivarrosen në qytetin polak Frombork vitin e ardhshëm.

Koperniku jetoi në From burk dhe e përdori qytetin për observimet kryesore të tij.

Mbetjet e Kopernikut u zbuluan gjatë gërmimeve nga arkeologët polakë katër vjet më parë, ndërsa u konfirmuan me testin e ADN-së vitin e kaluar.

Koperniku ofroi pikëpamjen heliocentrike të kozmosit, se Toka rrotullohet rreth Diellit, dhe jo e kundërta, duke e sfiduar modelin gjeocentrik të Ptolomeut, sipas të cilit Dieli rrotullohej rreth Tokës.
XS
SM
MD
LG