Ndërlidhjet

Kandiq: REKOM rrugëdalje nga e kaluara


Drejtoresha e Fondit për të Drejtën Humanitare Natasha Kandiq ka deklaruar se iniciatorët e nismës për formimin e komisionit rajonal për përcaktimin e fakteve për krimet e luftës në ish – Jugosllavi (REKOM) konsiderojnë se ky trup është rrugëdalje nga e kaluara dhe se pa ballafaqim me të kaluarën nuk ka ardhmëri demokratike të rajonit.
Kandiq ka thënë se rreth 500 organizata joqeveritare, shoqata të viktimave, veteranëve, të grave dhe të të rinjëve intenzivisht janë duke punuar në hartimin e statutit dhe modelit të REKOM-it. Ajo ka vënë në pah se në rajon janë duke u zhvilluar debate për këtë nismë dhe se REKOM synon që pos dënimit të krimeve të luftës të japë një përgjigje objektive për të gjitha ato ngjarje.
XS
SM
MD
LG