Ndërlidhjet

Kosova e Shqipëria, me status të favorizuar në tregtinë me BE-nëKomisioni Evropian ka rënë dakord të zgjasë dhe për pesë vjetë statusin e vendeve të favorizuara në tregti me Bashkimin Evropian për shtatë shtete të Ballkanit Perëndimor.

Në mesin e vendeve që përfitojnë nga marrëveshja janë Shqipëria, Kosova, Bosnja, Kroacia, Maqedonia, Mali i Zi dhe Serbia.

Marrëveshja ka hyrë për herë të parë në fuqi në vitin 2000 dhe heq kufizimet për të gjitha eksportet balkanike drejt BE-së, përfshi detyrimet doganore apo kufizimet në sasi.

XS
SM
MD
LG