Ndërlidhjet

Budapset: BE-ja diskuton për rajonin e DanubitUdhëheqësit e Bashkimit Evropian dhe ministrat e vendeve anëtare takohen në Budapest për të diskutuar zhvillimin ekonomik dhe gjendjen e mjedisit në rajonin e Danubit. Takimi është pjesë e dokumentit të njohur si “Strategjia e BE-së për rajonin e Danubit”.

14 vende po marrin pjesë në këtë strategji mes të cilave Gjermania, Austria, Sllovakia, Hungaria, Rumania, Bullgaria, Çekia dhe Sllovenia. Nga vendet jo anëtare të BE-së marrin pjesë Kroacia, Serbia, Bosnja, Mali i Zi, Moldavia dhe Ukraina.
XS
SM
MD
LG