Ndërlidhjet

Gyl kërkon referendum për ndryshimet kushtetuesePresidenti i Turqisë, Abdullah Gyl, do të hedh në referendum disa nga ndryshimet kushtetuese të propozuara prej tij. Vendimi i presidentit erdhi pasi propozimet nuk fituan mbështetjen e shumicës së kërkuar parlamentare.

Pjesa më e madhe e deputetëve votuan për ndryshimet kushtetuese, por nuk ishte plotësuar numri i nevojshëm i votave që duhen për miratimin e ndryshimeve kushtetuese.

Në mesin e ndryshimeve janë dhe shtimi i përgjegjësive për parlamentin në emërimin e gjyqtarëve dhe gjykimi për krime të caktuara i komandantëve ushtarakë në gjykatat civile.
XS
SM
MD
LG