Ndërlidhjet

Rusia mbështeti rezolutën sepse qe e pranueshme nga BeogradiRusia e mbështeti rezolutën për Kosovën në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së, për shkak se dokumenti ishte i pranueshëm nga Beogradi, njoftoi ministria e jashtme në Moskë.

"Duke mbështetur rezolutën, Federata e Rusisë u nis nga ajo se përmbajtja e dokumentit që e propozuan Serbia dhe BE-ja, ishte e pranueshme për Beogradin", thuhet në komunikatë.

"Angazhohemi për ripërtrirjen e dialogut të palëve të interesuara, me qëllim të zgjidhjes së çështjes së Kosovës", thuhet më tej në komunikatë, duke nënvizuar se baza ligjore për zgjidhje të qëndrueshme mbetet rezoluta 1244.
XS
SM
MD
LG