Ndërlidhjet

Ukrainë: Kushtetuesja vendos për pushtetin e Presidentit


Gjykata Kushteuese e Ukrainës gjatë të premtës pritet të dal me vendim që mund t’i jap Presidentit aktual, Viktor Janukoviq, më shumë pushtet.

Aleatët e Janukoviqit kanë bërë presion që postit të Presidentit t’i kthehen disa prej të drejtave ekzekutive që iu morrën gjatë reformës kushtetuese në vitin 2004.

Të njejtit i kanë kërkuar Gjykatës Kushtetuese që të vendos nëse kishte parregullsi në ligjin që i morri postit të Presidentit disa prej drejtave ekzekutive dhe i kaloi ato te Parlamenti. Të enjten, Gjykata Kushtetuese njoftoi se ka marrë vendim për këtë çështje dhe se atë do ta bëjë të ditur gjatë të premtës.
XS
SM
MD
LG